Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2013. Augusztus 22. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

NKH: rossz műszaki állapotban lévő buszokat is találtak az ellenőrök

NKH: rossz műszaki állapotban lévő buszokat is találtak az ellenőrök

Kopott gumikat, hibás tachográfot és működésképtelen tolatólámpát is találtak a közúti ellenőrök az augusztus közepén végzett Euro Control Route (ECR) nemzetközi akció során - tájékoztatta a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) szerdán az MTI-t.

A háromnapos akció keretében Magyarország fő közlekedési útvonalain végeztek közúti ellenőrzéseket, kiemelt figyelmet fordítva a turistabuszok komplex vizsgálatára. A közúti ellenőrök több mint 1400 járművet vizsgáltak meg, amelynek mintegy 30 százaléka autóbusz volt, ennek a fele külföldi. Szabályszegést 34 esetben találtak, egy esetben olyan súlyosat, hogy a járművet kitiltották a forgalomból - összegezte közleményében az NKH.
A leggyakoribb probléma a kopott vagy sérült gumiabroncs volt, de találtak az ellenőrök olyan rossz műszaki állapotban lévő autóbuszt is, ahol a jármű két oldalán a tengelytávolságok között 62 milliméter eltérést mértek. Volt jármű, amelynek tachográf készüléke hibásan, a tolatólámpa hang- és fényjelzése pedig egyáltalán nem működött, illetve olyan autóbusz is, ahol a csomagtér ajtaja hiányzott, ezt egy oda nem illő lappal helyettesítették.
A NKH Közúti Gépjármű-közlekedési Hivatala, a fővárosi és megyei kormányhivatalok, illetve a társhatóságok közreműködésével megtartott országos közúti ellenőrzési akció célja a rossz műszaki állapotban lévő autóbuszok arányának visszaszorítása, a közúti közlekedés biztonságának javítása volt - áll a közleményben.
Az Euro-Contrôle-Route az európai közúti közlekedési ellenőrzést végző hatóságokat, felügyeleteket tömörítő szervezet. Magyarország képviseletében a Nemzeti Közlekedési Hatóság csaknem 2,5 éves megfigyelői státusz után, 2008. január 1-je óta teljes jogú tagja az együttműködésnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;