Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2014. Május 19. 12:34, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Öt nagyszínházi és két táncos darab jövőre a Pannon Várszínházban

Öt nagyszínházi és két táncos darab jövőre a Pannon Várszínházban

Öt nagyszínházi előadás mellet két táncos darab is látható lesz a veszprémi Pannon Várszínház színpadán jövőre - hangzott el a teátrum hétfői évadismertető sajtótájékoztatóján.

Vándorfi László, a színház igazgatója elmondta: az idei évad végén előbemutatóval készülnek, Arany János Toldi című művének zenés feldolgozását láthatja a közönség. A darab zenéjét Szarka Gyula, a Ghymes együttes frontembere írta.
Műsorra tűzi a teátrum Francis Veber vígjátékát, a Balfácánt vacsorára című darabot, amely a direktor szerint az újgazdagok ostobaságnak fricskája.
Látható lesz a színházban Peter Shaffer Black Comedy című komédiája, valamint Alexandre Dumas A három testőr című művének zenés feldolgozása.
Vándorfi László szerint tartalmas szórakozást ígér az egész családnak Bergendy István és Csukás István Mesélj, Münchhausen című alkotása, amelyben a halállal küzd meg a címszereplő a menyasszonyáért.
Krámer György, a színház tánctagozatának vezetője elmondta: a Péter és a Farkas című interaktív, a legkisebbeket is megmozgató előadással készülnek. Hozzátette: az anyagi feltételektől függőn egy saját alkotást is szeretnének színpadra állítani A hattyúcskák tava címmel.
Vándorfi László közölte, hogy a színház társulatához két új tag szerződik: Bakai László és Pánics Lilla.
A Pannon Várszínház anyagi helyzetéről Vándorfi László elmondta, hogy 2012-ig a teátrum a kiemelt kategóriában szerepelt és normatív támogatásban részesült. Két esztendeje azonban átkerült "pályázati kategóriába", jelentősen szűkült a mozgástere, az idén pedig nem jutott központi támogatáshoz.

Címkék: Kultúra-színház

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során