Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2017. Január 24. 09:08, kedd | Helyi
Forrás: mti.hu

Próbaidős őrmesterekké váltak az első körmendi határvadász csoport tagjai

Próbaidős őrmesterekké váltak az első körmendi határvadász csoport tagjai

Túl vannak az első két hónapos felkészítésen és eredményesen teljesítették a vizsgát a Körmendi Rendészeti Szakgimnáziumban a határvadászképzést megkezdett első csoport tanulói.

Győr-Moson-Sopron megyéből, Zala megyéből, Veszprém megyéből és Vas megyéből érkeztek, az immár próbaidős rendőr őrmesterek. Gyakorlatorientált képzés keretében sajátítják el a feladatuk végrehajtásához szükséges legfontosabb ismereteket.

Ennek során az országban egyedülálló módon, airsoft fegyverrel végrehajtott szimulációs tréningen, tantermi foglalkozás alkalmával, több alkalommal is lehetőségük van lőkészségük fejlesztésére. Ez egészül ki a terepen maroklőfegyverrel végrehajtott lőkiképzéssel. A szakmai felkészítés részét képezi a rendszeres testnevelési foglalkozás, amelynek során többek között önvédelmi kiképzést is kapnak a leendő határvadászok.

A tanulók elszántan és kitartóan vesznek részt az oktatásban. Összetartó, egymást segítő és támogató közösséggé kovácsolódtak az elmúlt időszak alatt. Mórocz Gyula p. r. őrmester szerint igazi baráti társasággá váltak. Jövőbeni céljait, elvárásait Németi Botond p. r. őrmester pedig a következőképpen fogalmazta meg: „arra számítok, hogy védhetem a hazámat”.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 17. 07:45, vasárnap | Helyi

„Magyar kezében cseng a kard”

Fegyverrel a szabadságért: több mint kétszáz kard és szablya látható a Kámoni Arborétumban

2024. Február 25. 15:42, vasárnap | Helyi

Férfi kosárlabda Eb-selejtező

- Okorn: minden esélyünket ki fogjuk használni a győzelemre

2024. Május 16. 16:13, csütörtök | Belföld

Kecskeméten folytatta vidéki kampánykörútját Orbán Viktor

2024. Május 16. 16:12, csütörtök | Belföld

Változékonnyá válik az időjárás a pünkösdi hosszú hétvégén