Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. Április 16. 11:08, hétfő | Helyi
Forrás: police.hu

Rendőri hivatás testközelből Vas Megyében

Rendőri hivatás testközelből Vas Megyében

A „Szakmák éjszakája” elnevezésű országos rendezvénysorozat szombathelyi helyszínén az idei évben is az élményeké volt a főszerep.

A Szombathelyi Műszaki Szakképzési Centrum Savaria Szakgimnáziuma és Kollégiuma 2018. április 13-án ismét megnyitotta kapuit az érdeklődők előtt. A látogatóknak lehetőségük nyílt az oktatási intézményben folyó képzések, megtanulható szakmák részletes megismerésére és azok kipróbálására. A különböző helyszíneken megtartott bemutatók és előadások mellett, a látogatók interaktív és a játékos foglalkozásokon is részt vehettek.

Nem volt ez másképp a rendőri szakterület esetében sem, hiszen az iskola képzési rendszerének évek óta része a rendészeti fakultáció. Azok a fiatalok, akik a rendőri pálya iránt elhivatottságot éreznek, munkatársaink mindennapi munkavégzésébe is bepillanthattak.

Az egyik legizgalmasabb és a legtöbb érdeklődőt vonzó programnak Dexter, a nyomkövető rendőrkutya bemutatója bizonyult, de sokan voltak kíváncsiak az előre beállított bűnügyi és baleseti helyszínen végzendő rendőri tevékenységre is. A résztvevők megtudhatták, hogy miként kell lefolytatni egy helyszíni szemlét, míg a legelszántabbak egy másik foglalkozás keretében még a testpáncél viselését is kipróbálhatták.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 17. 07:45, vasárnap | Helyi

„Magyar kezében cseng a kard”

Fegyverrel a szabadságért: több mint kétszáz kard és szablya látható a Kámoni Arborétumban

2024. Február 25. 15:42, vasárnap | Helyi

Férfi kosárlabda Eb-selejtező

- Okorn: minden esélyünket ki fogjuk használni a győzelemre

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -