Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2016. Július 27. 14:05, szerda | Helyi
Forrás: mti.hu

Répcelak helyett Sárvárra ment a vonat

Répcelak helyett Sárvárra ment a vonat

Vizsgálatot indított a GYSEV, miután Répcelak helyett Sárvárra futott be a Szombathelyről induló Alpokalja Intercity, a rossz irányba közlekedő vonat utasai pedig emiatt 70 perces késéssel jutottak el úti céljukhoz.

Az útiránytól eltért járat utasai sárvári vasútállomáson nem hagyhatták el a szerelvényt, a kalauz fél óra várakozás után tájékoztatta őket arról, hogy "technikai probléma adódott". Az IC végül visszaindult Porpácra, majd onnan már a megfelelő irányba folytatta az útját.
A történtekkel kapcsolatban az MTI megkeresésére a GYSEV Zrt. közleményt küldött, amely szerint a szerda reggel 6.50 perckor Szombathelyről Budapest irányába közlekedő 917-es számú InterCity vonatot "Porpác állomáson helytelen irányba, Sárvár felé közlekedtették". A vonat Sárváron visszafordult, majd Porpáctól Csorna irányába közlekedett tovább.
Az InterCity a téves útirány miatt mintegy 70 perces késéssel közlekedett. A GYSEV megkezdte az eset körülményeinek kivizsgálását.
A cég a kellemetlenségekért az utasok elnézését kérte, és közölte azt is, hogy "amennyiben a késés miatt az érintett utasok kártérítési igényt nyújtanak be, azt természetesen megtéríti a vasúttársaság".

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 17. 07:45, vasárnap | Helyi

„Magyar kezében cseng a kard”

Fegyverrel a szabadságért: több mint kétszáz kard és szablya látható a Kámoni Arborétumban

2024. Február 25. 15:42, vasárnap | Helyi

Férfi kosárlabda Eb-selejtező

- Okorn: minden esélyünket ki fogjuk használni a győzelemre

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -