Városlista
2023. február 4, szombat - Ráhel

Hírek

2022. December 02. 06:00, péntek | Belföld
Forrás: mti

Rezsitámogatást nyújt Kecskemét önkormányzata a rászorulóknak

Rezsitámogatást nyújt Kecskemét önkormányzata a rászorulóknak

Települési támogatást nyújt Kecskemét önkormányzata a lakossági átlagfogyasztást meghaladó gáz- vagy villanyáram költségeinek enyhítésére a rászorulóknak - tájékoztatta a település polgármestere az MTI-t csütörtökön.

Szemereyné Pataki Klaudia (Fidesz-KDNP) elmondta: a támogatást az igényelheti, akinek háztartásában az egy főre jutó havi nettó jövedelem nem haladja meg a 133 ezer forintot. Egyedül élő, vagy gyermekét egyedül nevelő személy esetén a nettó jövedelemkorlát havi 159 600 forint.

A támogatás mértéke egyedül élő vagy gyermekét egyedül nevelő személy esetében a többletfogyasztás 30 százaléka, maximum 8000 forint havonta, családban élők esetében a többletfogyasztás 30 százaléka, maximum 6000 forint havonta háztartásonként.

A polgármester kiemelte: a támogatás iránti kérelmet az arra rendszeresített formanyomtatványon kell benyújtani, amelyhez szükséges csatolni jövedelemigazolást és az érintett lakás használati jogcímét igazoló irat másolatát, amely lehet tulajdoni lap, adásvételi szerződés, bérleti szerződés, albérleti szerződés vagy szívességi lakáshasználatról szóló tulajdonosi nyilatkozat. Ezen kívül mellékelni szükséges az átlagfogyasztást meghaladó fogyasztásról szóló számlarészletező igazolást. A kérelmet személyesen a polgármesteri hivatal hatósági iroda szociálpolitikai osztály Rákóczi úti ügyfélszolgálatán vagy postai úton a Kossuth tér 1. szám alá címezve, illetve elektronikus úton lehet benyújtani - tette hozzá.

Címkék: rezsitámogatás

Ezek érdekelhetnek még

2023. Február 04. 16:57, szombat | Belföld

OKF: már 2300 felett a tűzoltói munkák száma

Továbbra is sok munkát ad a vihar a tűzoltóknak elsősorban a Dunántúlon, szombaton kora délután országszerte már meghaladta a 2300-at a beavatkozások száma.

2023. Február 04. 10:02, szombat | Belföld

Vihar - Vasútvonalak és autópálya-pihenő működését is akadályozzák kidőlt fák

Zirc és Veszprém, valamint Dombóvár és Kaposvár között vonatpótló autóbuszok közlekednek, az M1-es autópálya Hanság pihenőjét pedig mindkét irányban lezárták fakidőlések miatt - közölte a Mávinform és az Útinform szombaton.

2023. Február 04. 10:01, szombat | Belföld

Megölte szomszédját egy férfi Esztergomban

Megölte szomszédját egy férfi Esztergomban pénteken, a rendőrök a bejelentést követő fél órán belül elfogták a gyanúsítottat - közölte a Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság szombaton a police.hu oldalon.