Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2016. Szeptember 22. 09:27, csütörtök | Helyi
Forrás: mti.hu

Schiffer András: ártatlan embereket vertek meg

Schiffer András: ártatlan embereket vertek meg

A Lehet Más a Politika volt társelnöke a 2006-os eseményekre reflektált.

A Polgári Magyarországért Alapítvány által A becsapott ország - 2006 címmel rendezett kerekasztal-beszélgetésen Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter, az alapítvány kuratóriumi elnöke - kifejtette: megrázó visszagondolni a történtekre, és jó, hogy túlvan az ország rajta.

A korábbi országgyülési képveslő szerint: az utóbbi időben is van példa olyan verbális kísérletre, hogy az akkori áldozatokból tetteseket, a tettesekből pedig hősöket faragjanak.
Elmondta, egy jogállamban a rendőri erőszak addig legitim, amíg a jogellenes cselekmény megszüntetésére irányul, de itt ártatlan embereket vertek meg, olyanokat, akik engedelmeskedtek a rendőri parancsnak. Aki barikádot emel, Molotov-koktélt hajigál, rendőrrel szemben erőszakot alkalmaz, az bűncselekményt követ el, de egy jogállamban még a bűnelkövetőknek is vannak jogaik.
Hozzátette: ezt akkor elfejtették, mintha alapjuk lett volna arra, hogy az elkövetőkkel, de békés tüntetőkkel és járókelőkkel szemben is a rendőrök azt tegyenek, amit akarnak.
Schiffer András szerint nincs magyarázat az eseményekre és szerinte úgy tűnik, "az elmúlt tíz év pora kezdi befedni", ami történt.
Még mindig nem látunk tisztán, alapvető tények nincsenek felderítve, de ezért nem a bíróságok a felelősek, hiszen ők "hozott anyagból dolgoznak" egy jogállamban. Hozzáfűzte: nem demokrata, aki bármilyen módon mentegeti a rendőrterrort.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 17. 07:45, vasárnap | Helyi

„Magyar kezében cseng a kard”

Fegyverrel a szabadságért: több mint kétszáz kard és szablya látható a Kámoni Arborétumban

2024. Február 25. 15:42, vasárnap | Helyi

Férfi kosárlabda Eb-selejtező

- Okorn: minden esélyünket ki fogjuk használni a győzelemre

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben

2024. Május 18. 11:00, szombat | Sport

RÖVIDHÍR!

3x3-as olimpiai selejtező - Győzött a férfi válogatott, szombaton dől el a továbbjutás