Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2024. Március 03. 08:55, vasárnap | Belföld
Forrás: MTI

Szentkirályi Alexandra: a kormány jelentősen növelte az egészségügyi kiadásokat

Szentkirályi Alexandra: a kormány jelentősen növelte az egészségügyi kiadásokat

A kormány kiemelt célja, hogy a magyar emberek jó egészségügyi ellátást, az egészségügyi dolgozók pedig még nagyobb megbecsülést kapjanak, ezért az egészségügyre fordított kiadások összegét jelentősen növelte

- mondta a kormányszóvivő szombaton Facebook-oldalán közzétett videójában.

Szentkirályi Alexandra azt mondta: az egészségünk a legnagyobb kincsünk, és ha betegek vagyunk, akkor szeretnénk a legjobb kezekben lenni és megkapni mindent, ami a gyógyuláshoz kell.

Hangsúlyozta, hogy 2010-hez képest ma majdnem az akkori összeg háromszorosát fordítja a kormány egészségügyre.

Az elmúlt években több ütemben emelték az orvosok és az ápolók bérét, és a béremelést a mostani háborús idők ellenére is folytatják - tette hozzá.

Kiemelte, hogy márciustól újabb, átlagosan 20 százalékkal nő az ápolók alapbére; a legutóbb béremelés tavaly júliusban volt, akkor 18 százalékos emelést hajtottak végre.

A mostani emeléssel 2010 óta mintegy négyszeresére emelkedik az egészségügyi szakdolgozók keresete - jelezte a kormányszóvivő.

Kifejtette, hogy 2010-ben az ápolók havi átlagkeresete 170 900 forint volt, most pedig majdnem meghaladja a 800 ezer forintit.

Úgy folytatta, hogy a kórházakat és a rendelőket is fejlesztik: felújítottak 91 vidéki kórházat, 54 rendelőintézetet, 107 mentőállomást és 23 új rendelőintézetet, valamint 34 új mentőállomást építettek. A Magyar Falu Program keretében 600 falusi orvosi rendelőt újítottak fel, illetve építettek, de támogatják az orvosok és az ápolók eszközbeszerzéseit is. 2010 óta több mint ezer mentőautót cseréltek le, és a mentőszolgálat közreműködésével új sürgősségi ügyeleti ellátást működtetnek - sorolta Szentkirályi Alexandra.

A szóvivő szerint sok egészségügyi szolgáltatás elérhető már interneten: orvosi receptek, egészségügyi dokumentumok és időpontfoglalás is.

"Tudjuk, hogy még sok teendő és feladat van a kórházakban, a falvakban és a városokban egyaránt. Az egészségügyi dolgozóknak ezúton is köszönjük áldozatos munkájukat és jó egészséget kívánunk" - fogalmazott a kormányszóvivő.

Címkék: egészségügy

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során