Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2014. Február 06. 12:57, csütörtök | Külföld
Forrás: MTI

Szocsi 2014 - Szinte minden második orosz visszaélést sejt a beruházások mögött

Szocsi 2014 - Szinte minden második orosz visszaélést sejt a beruházások mögött

Szinte minden második orosz korrupciót sejt a szocsi téli olimpiai beruházások mögött - derült ki a Levada Központ orosz közvélemény-kutató intézet legfrissebb felméréséből, amelyet egy független orosz hírportál ismertetett csütörtökön.

A válaszolók 47 százaléka az oroszországi olimpia megrendezésére fordított, eddig sohasem tapasztalt hatalmas költségeket a korrupcióval magyarázza. 34 százalékuk szerint a létesítményeket kivitelező cégek kapzsisága és becstelensége miatt rúgtak a költségek ilyen magasra.
A Vedomosztyi című orosz napilap tudomása szerint a szocsi téli olimpiára 1500 milliárd rubelt (mintegy 9800 milliárd forint) költött az orosz kormány.
A Levada Központ kutatói által megkérdezett oroszok 38 százaléka szerint a téli olimpiára is csak azért volt szüksége az országnak, hogy elverje a pénzt. 17 százalékuk úgy vélte, hogy Vlagyimir Putyin államfő és az orosz hatalom megítélésének javítása miatt volt fontos a játékok megrendezése. 15 százalékuk ítélte meg úgy, hogy a turisták Szocsiba csábítása miatt rendezik meg az olimpiát a Fekete-tenger partján lévő üdülővárosban.
A közvélemény-kutatás adatai szerint a megkérdezettek elenyésző, 7 százaléka biztos abban, van esély a visszaéléseket elkövető személyek felelősségre vonására. A kérdésre az "inkább nincs" választ 37 százalék jelölte meg.
Az oroszországi felmérésben részt vevők majdnem egynegyede tartja a téli olimpia megrendezését Oroszország számára tiszteletre méltó feladatnak, amely a sport fejlődését és a nemzetek összefogását segíti elő.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).