Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2023. December 15. 09:26, péntek | Belföld
Forrás: Police.hu

Szökésben Nikolic Andrija, a balkáni drogkartell feje

Szökésben Nikolic Andrija, a balkáni drogkartell feje

Közel negyedmilliárd forintnyi vagyont zárolt a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda egy nemzetközi kábítószer-kereskedő banda tagjaitól. Nikolic Andrija, a drogkartell feje azonban továbbra is szökésben van.

A rendőrség közleménye szerint egy nyár elején indult, kábítószer-kereskedelem elleni akciósorozatot fejezett be a napokban a KR NNI nemzetközi bűnözés elleni főosztályának győri osztálya, ennek fókuszában olyan bűnszervezetek álltak, amelyek a SkyECC titkosított platformot használták illegális tevékenységükhöz.

Ezt a platformot az Europol és az Eurojust 2021 márciusában törte fel, és azóta támogatják a nemzeti bűnüldözési irodákat, valamint ügynökségeket Európa-szerte. A nyáron indított akciósorozat részeként a rendőrség 9 helyszínen – Budapest több kerületében, Gyálon, Lajosmizsén, Székesfehérváron és Balatonfenyvesen – hajtott végre elfogásokat, kutatásokat, valamint vagyonzárolásokat.

Lefoglaltak marihuánát, amfetamint, valamint a terjesztéshez szükséges eszközöket, míg vagyonvisszaszerzési eljárás keretében pénzt és nagy értékű gépjárműveket. Emellett bankszámlákat és négy ingatlant vettek zár alá. Az elvont vagyon összértéke csaknem 240 millió forint. A rendőrök hét embert fogtak el kábítószerhez köthető bűncselekmények miatt, hármukkal szemben rendelt el kényszerintézkedést a bíróság.

A nemzetközi nyomozás adatai alapján a bűnszervezet egyik vezetője Nikolic Andrija. A 38 éves montenegrói férfi a gyanú szerint 2019-től a SkyECC titkosított platform használatával legkevesebb 200 liter amfentaminolaj, 67 000 extasy tabletta, 200 kg marihuána, 40 kg kokain és 3 kg heroin Magyarországra szállításáért felelős.

A kábítószerért cserébe luxusautókkal fizettek neki a magyar és a külföldi kereskedők. Információk szerint a montenegrói férfi idén májusban hagyta el Magyarországot. A rendőrség azt kéri, hogy aki információval rendelkezik a szökésben lévő személlyel kapcsolatban, az értesítse őket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során