Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2022. Augusztus 24. 10:02, szerda | Belföld
Forrás: infovárosok/police.hu

Tizenhárom éve volt szökésben, elkapták

Tizenhárom éve volt szökésben, elkapták

Egy 2009 óta szökésben lévő férfi került a budapesti rendőrök kezére – kábítószerrel való visszaéléssel gyanúsítják.

Sz. Henriket augusztus 9-én a szlovén hatóságok fogták el Szlovéniában, majd kiadatási letartóztatásba került. A magyar hatóságoknak augusztus 18-án adták át a rédicsi határátkelőhelyen. A férfit a budapesti nyomozók jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett visszaélés kábítószerrel bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként, ám ő a vallomástételt megtagadta. A rendőrök őrizetbe vették, valamint előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására – közölte a rendőrség.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főosztálya visszaélés kábítószerrel bűntett gyanúja miatt folytat eljárást a 48 éves, dunakeszi férfi ellen, mivel 2009. szeptember 15-én este a fővárosi Krisztina körúton egy igazoltatás során nála és két társánál közel egy kilogramm kokaint találtak.

A két másik férfival szemben lefolytatták a nyomozást, Sz. Henrik azonban kivonta magát az eljárás alól, azóta bujkált a nyomozó hatóság elől. Vele szemben elfogatóparancsot adtak ki.

A férfinak volt is oka a menekülésre, mivel a vegyészszakértői vélemény szerint a náluk talált és lefoglalt kokain hatóanyag tartalma meghaladta a jelentős mennyiség alsó határát, amelyért hosszú évekre börtönbe kerülhet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére