Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2017. Január 13. 09:45, péntek | Helyi
Forrás: mti.hu

Tizenkét év fegyházra ítélték a Szombathelyen késelő férfit

Tizenkét év fegyházra ítélték a Szombathelyen késelő férfit

Védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt 12 év fegyházbüntetéssel sújtotta a Szombathelyi Törvényszék csütörtökön első fokon, nem jogerősen a férfit, aki részegen nyakon szúrta ismerősét

Tóth András törvényszéki szóvívő tájékoztatása szerint a vádlott 2015 december 12-én együtt vacsorázott és italozott munkatársaival egy szombathelyi étteremben, majd miután lekéste az utolsó vonatot, elment két kollégájával, hogy egy ismerősüknél töltsék az éjszakát.
A tragikus éjszakán, a lakásban a sértetten kívül még egy férfi tartózkodott, akivel a vádlott ittassága miatt szóváltásba keveredett és felszólította, hogy "takarodjon" a lakásból, majd az asztalon lévő konyhakéssel kaszáló mozdulatokat tett a tanú arca előtt.
Ezt követően a közepesen ittas állapotú vádlott megkérdezte az erősen ittas sértettől, hogy ott aludhat-e a lakásban. A hanyatt fekvő sértett erre szidalmazta a vádlottat, mire az válaszul nyakon szúrta egy konyhakéssel, elmenekült a helyszínről, a kést pedig egy csatornába dobta - részletezte a bíróság szóvivője.
Hozzátette: a vádlott kollégája egy törölközővel megpróbálta elállítani a vérzést, de a férfi életét az orvosi segítség sem tudta megmenteni.
Az ügyész tudomásul vette az ítéletet, a vádlott és védője viszont fellebbezést jelentett be, arra kérve a fellebbviteli bíróságot, hogy gondatlanságból elkövetett emberölést állapítson meg, és enyhébb büntetést szabjon ki.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 17. 07:45, vasárnap | Helyi

„Magyar kezében cseng a kard”

Fegyverrel a szabadságért: több mint kétszáz kard és szablya látható a Kámoni Arborétumban

2024. Február 25. 15:42, vasárnap | Helyi

Férfi kosárlabda Eb-selejtező

- Okorn: minden esélyünket ki fogjuk használni a győzelemre

2024. Május 16. 16:13, csütörtök | Belföld

Kecskeméten folytatta vidéki kampánykörútját Orbán Viktor

2024. Május 16. 16:12, csütörtök | Belföld

Változékonnyá válik az időjárás a pünkösdi hosszú hétvégén