Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2018. Március 12. 09:55, hétfő | Helyi
Forrás: police.hu

Tizenkét járművezető akadt fenn az ellenőrzéseken Vas megyében

Tizenkét járművezető akadt fenn az ellenőrzéseken Vas megyében

A sofőrök esetében alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott.

Megyeszerte tartottak közúti ellenőrzéseket a rendőrség munkatársai az elmúlt 24 órában, amelyek többek között az ittas járművezetők forgalomból történő kiszűrésére irányultak. Az intézkedés alá vont járművezetők közül tizenkét esetben merült fel a gyanú, hogy a sofőr alkoholt fogyasztott, mielőtt a volán mögé ült.

Egyikük, egy helyi férfi balesetet is szenvedett, miközben személygépkocsijával Velemben közlekedett és az úttestről letérve egy épületnek ütközött. A baleset következtében az elsődleges orvosi vélemény szerint a férfi könnyebben sérült.

Négy járművezetőt Kőszegen tartóztattak fel a rendőrök; három sofőrt Szombathelyen állítottak meg; kettővel Sárváron intézkedtek; egyet-egyet pedig Vasasszonyfán és a 87-es számú főútvonalon, Lukácsháza térségében ellenőriztek.

Mindegyik sofőr esetében pozitív értéket mutatott az alkalmazott alkoholszonda, ezért velük szemben járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indított az illetékes rendőrkapitányság. Az intézkedés alá vontak közül tíz sofőr vezetői engedélye a helyszínen elvételre került, azonban két férfi nem tartotta magánál az okmányt, ezért velük szemben szabálysértési eljárás is indult.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 17. 07:45, vasárnap | Helyi

„Magyar kezében cseng a kard”

Fegyverrel a szabadságért: több mint kétszáz kard és szablya látható a Kámoni Arborétumban

2024. Február 25. 15:42, vasárnap | Helyi

Férfi kosárlabda Eb-selejtező

- Okorn: minden esélyünket ki fogjuk használni a győzelemre

2024. Május 03. 17:39, péntek | Életmód

Kulka Jánost választották a nemzet színészének

Kulka János Kossuth- és Jászai Mari-díjas érdemes és kiváló művészt, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját választották a nemzet színészének - közölte honlapján a Nemzeti Színház pénteken.

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.