Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2014. Május 10. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Trafikjainak kétharmadát elveszíti a Tesco

Trafikjainak kétharmadát elveszíti a Tesco

Trafikjainak kétharmadát elveszíti a Tesco. A Világgazdaság azt írja, a Tesco jelenlegi 113 dohányboltjából 86-ot érint az a rendelkezés, amely szerint május 30-tól a 2500 négyzetméternél nagyobb alapterületű üzletekből és a benzinkutakról kitiltják a dohányboltokat.

A Tesco azt közölte, mindent megtesz azért, hogy partnereik egy másik, kisebb alapterületű áruházuk mellett folytathassák tevékenységüket. A Mol és az Auchan szintén veszít boltokat az új rendelkezés miatt. A Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. tájékoztatása szerint a 6300 dohányboltból a hipermarketekben, a plázákban és a benzinkutakon működő 200 bolt a piaci forgalom 17 százalékát fölözte le.

Gyulay Zsolt, az NDN vezérigazgatója korábban elmondta: a meglévő koncessziós joga mindenkinek megmarad, a zavartalan ellátás biztosított.Nem könnyű a trafikosok élete, ugyanis számos kötelezettség mellett azt is vállalták, hogy évente legalább egyszer részt vesznek a területi kereskedelmi és iparkamarák által szervezett szakmai képzéseken, konferenciákon. A héten Miskolcon, Debrecenben, Győrben és Salgótarjánban gyülekeztek az adott megye trafikosai, jövő hétfőn és kedden pedig Eger és Veszprém lesz a szakmai képzések helyszíne.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár