Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2022. Május 16. 05:00, hétfő | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Változékony lesz az időjárás

Változékony lesz az időjárás

Napsütésre, de záporokra, zivatarokra is számítani kell - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Hétfőn napsütéses idő várható. A Nyugat-Dunántúlon délután, estefelé záporok, zivatarok alakulhatnak ki. A légmozgás általában gyenge vagy mérsékelt lesz, de a zivatarokat erős vagy viharos széllökések kísérhetik. Hajnalban általában 7 és 12 Celsius-fok között alakul a hőmérséklet, de a hidegre érzékeny helyeken ennél hidegebb, míg a vízpartokon és a belvárosokban ennél enyhébb lehet a hajnal. Napközben 26-31 fokig melegszik fel a levegő.

Kedden a hosszabb-rövidebb napsütéses időszakok mellett sokszor erősen felhős lesz az égbolt. Több helyen várható zápor, zivatar. Főleg a Dunántúlon nagy területen megerősödik a szél. A leghidegebb órákban 8 és 17, délután 19 és 29 fok közötti értékek várhatók. A tartósabban felhős, csapadékos északkeleti tájakon lehet hűvösebb az idő.

Néhol még szerdán is előfordulhat zápor, zivatar, kezdetben inkább délnyugaton, délután főleg a Tiszántúlon van esély csapadékra. Sokfelé megerősödik a szél. Hajnalban általában 6-13 fok várható, de a derült, szélvédett északkeleti vidékeken hűvösebb is lehet. Délután 17-23 fok lesz a jellemző.

Csütörtökön és pénteken
sok lesz a napsütés, csapadék nem valószínű. Csütörtökön hajnalban általában 2-10 fokot mérhetnek, de a fagyzugos részeken még hidegebb is lehet. Délutánra 20 és 25 fok közé melegszik fel a levegő. Pénteken a minimum-hőmérséklet általában 5 és 12 fok között alakul, de a hidegre érzékeny helyeken alacsonyabb értékeket is mérhetnek. A maximumok 24 és 29 fok között valószínűek.

Szombaton hidegfront vonul át a térség felett. A hétvége mindkét napján kisüt a nap hosszabb-rövidebb időre, de szórványosan záporok, zivatarok is előfordulhatnak. Szombaton a hőmérséklet hajnalban 6 és 15, délután 27 és 32 fok között várható.

Vasárnap a hajnali 8-17 fokról 23 és 28 fok közé emelkedhet a hőmérséklet - olvasható az előrejelzésben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.