Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2022. Augusztus 27. 08:07, szombat | Kék hírek
Forrás: infovárosok/police.hu

Vége a sorozatnak, bukott a banda

Vége a sorozatnak, bukott a banda

A szabolcsi nyomozók őrizetében a transzformátor lopásra szakosodott piricsei társaság.

A Mátészalkai Rendőrkapitányság lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást hat piricsei lakos ellen. A nyomozás adatai szerint a lopásra szakosodott társaság irányítója 2022 március és 2022 augusztusa között alkalmanként változó társaival összesen 16 esetben hozhatók összefüggésbe Szabolcs megyében elkövetett villamos transzformátor berendezések ellopásával – közölte a rendőrség.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság és a Mátészalkai Rendőrkapitányság munkatársai összehangolt akció keretében 2022. augusztus 25-én hajnalban ütöttek rajta a három férfin, éppen amikor egy újabb transzformátort akartak ellopni Tiborszállás külterületén. A rendőrök a társaság elfogásakor az általuk használt autóban a bűncselekmények elkövetéséhez használt eszközöket és szerszámokat találtak és foglaltak le. További három társukat piricsei otthonukban fogták el a nyomozók, akiknél vélhetően a korábban eltulajdonított tárgyakból származó színesfémeket foglaltak le.

A nyomozók a széleskörű adatgyűjtés során azonosították a transzformátorokból kiszerelt színesfémeket felvásárló két orgazdát is, akiknél a zsákmányt értékesítették. Összességében a lopásokkal több tízmillió forint kárt okoztak.

A rendőrök a hat férfit elfogásukat követően előállították a Mátészalkai Rendőrkapitányságra és gyanúsítottként kihallgatták. Négy személyt őrizetbe vettek, és előterjesztést tettek letartóztatásuknak indítványozására, valamint vizsgálják, hogy működésükhöz köthető-e további vagyon elleni bűncselekmények elkövetése.

Címkék: elfogás, piricsei, tolvaj

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.