Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2018. Augusztus 28. 18:05, kedd | Belföld
Forrás: mti

Visszaeső orvhalász és társa ellen emelnek vádat

Visszaeső orvhalász és társa ellen emelnek vádat

Orvhalászat vétsége és más bűncselekmények miatt emelt vádat egy 43 éves és egy 18 éves geszti férfival szemben a Gyulai Járási és Nyomozó Ügyészség - közölte az ügyészség kedden az MTI-vel.

A vádlottak június elején Biharugra határában kerítőhálóval jogosulatlanul halásztak és az általuk kifogott 62,6 kilogramm súlyú hallal több mint 53 ezer forint kárt okoztak. Az elkövetőket Geszten a rendőrök igazoltatták és kiderült, hogy az első rendű vádlott ittasan vezette az általa használt és forgalomból kivont gépkocsit.

Az elsőrendű vádlott eddig három alkalommal volt bűntetve orvhalászat miatt, míg a másodrendű vádlott lopás miatt ált korábban - fiatalkorúként - bíróság előtt.

Az ügyészség az elsőrendű vádlott esetében végrehajtandó fogházbüntetésre, a másodrendű esetében pedig próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetésre tett indítványt a Gyulai Járásbíróság felé.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit - vélekedett a Pannon Gasztronómiai Akadémia és a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke az MTI-nek.

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a csok plusz segített beindítani az ingatlanpiacot az év elején

A 2024. január 1-jétől elérhető csok plusz segített abban, hogy az ingatlanpiac egy kicsit beinduljon az év elején - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára szerdán Budapesten.

2024. Április 17. 13:38, szerda | Belföld

Sulyok Tamás: Karikó Katalin kiviteles büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak

Karikó Katalin kivételes büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak - jelentette ki az államfő kedden Szegeden.

2024. Április 17. 13:37, szerda | Belföld

Meteorológia: az ország egyes részein 24-25 Celsius-fokkal van hidegebb, mint hétfőn

Az ország egyes részen 24-25 Celsius-fokkal volt hidegebb kedd délután, mint hétfőn - derül ki a HungaroMet Zrt. kedd délutáni Facebook-bejegyzéséből.