Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2022. Január 31. 08:00, hétfő | Belföld
Forrás: infovárosok/tenyek.hu

Visszautasítja az ámokfutó vádaskodását a rendőrség

Visszautasítja az ámokfutó vádaskodását a rendőrség

A jogosítvány nélkül száguldozó fiatal előállítását követően a mentőknek vagy az őt megvizsgáló orvosnak sem említette, hogy megverték volna.

Azt mondta, menekülés közben az autóban ütötte be a fejét, amit az orvosi vizsgálat is alátámasztott. A Budapesti Rendőr-főkapitányság visszautasítja az alaptalan vádaskodást.

„Ólomkesztyűvel verték a rendőrök” – állította a TV2 Tények interjújában az a 16 éves fiatal, aki 2022. január 28-án hajnalban jogosítvány nélkül száguldozott a főváros több kerületén át.

„A rendőrök azt követően akarták igazoltatni a gépkocsi vezetőjét, hogy a XV. kerületben a forgalommal szemben hajtott egy egyirányú utcában. Az autós menekülés közben több rendőrautónak nekihajtott, egy rendőrt el is sodort, végül a XVII. kerületben fogták el.

Előállítását követően a fiatal azt mondta a rendőröknek, hogy fejét száguldozás közben az autóban ütötte be, és ugyanezt állította a mentőszolgálat munkatársainak is. Sérülése miatt a rendőrök intézkedtek orvosi vizsgálatára, a fiatal itt sem tett említést bántalmazásról. A traumatológiai intézetben kiállított ambuláns kezelőlapon az áll, hogy sérülését a személygépkocsiban szerezte.

„Ólomkesztyű” sincs rendszeresítve a Budapesti Rendőr-főkapitányságon, ilyen eszközt a rendőrök nem használnak. Mindezek ellenére a BRFK az ügyben keletkezett valamennyi iratot megküldi a rendőrökkel szemben tett feljelentések vizsgálatára hatáskörrel rendelkező ügyészségre” – áll a rendőrség közleményében.

Címkék: ámokfutó, rendőrség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.