Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2024. Február 16. 08:29, péntek | Sport
Forrás: Király Barbara

A szerbek ellen nem sikerült nyerni, a 7. helyért játszik a férfi pólóválogatott

A szerbek ellen nem sikerült nyerni, a 7. helyért játszik a férfi pólóválogatott

11-10-re kikapott Szerbiától a magyar férfi vízilabda-válogatott a dohai vizes világbajnokság 5-8. helyért játszott helyosztóján, így Montenegróval mérkőzik meg a hetedik helyért.

VIZES VB, DOHA
VÍZILABDA, FÉRFIAK
Az 5–8. helyért

Szerbia–Magyarország 11–10 (5–2, 2–5, 2–1, 2–2)

Akárcsak a két évvel ezelőtti budapesti vb-n, most is elveszítette a magyar csapat a negyeddöntőt. Akkor az olasz csapat kerekedett felül rajtunk, most pedig a francia válogatott. Sajnos az első helyosztó mérkőzés is hasonlóan alakult. Nem sikerült a győzelem, 11-10-re kikaptunk, így a szerbek játszhatnak az 5. helyért, míg mi Montenegróval csapunk össze a 7. helyért.

Nem kezdtük jól az első negyedet. Ugyan Kovács Péter akciógóljával még a mieink vezettek, de az ellenfélnél először Djordje Lazics talált be, majd Vogel Soma fejéről is a kapunkba került a labda. A folytatásban már nem is került előnybe férfiválogatottunk, amelynek emberelőnyös hatékonysága elmaradt a megszokottól. Varga Dénes lövése bepattant a blokkról, aminek azért is örülhettünk, mert ez volt a 450. gólja a válogatottban.

Zalánki Gergő is megvillant. A csereként beálló Bányai Márk rögtön ziccert védett, amivel megadta a lendületet a támadásoknak is, 5–5-nél sikerült felzárkóznunk.
Sok hibával játszottunk, de a védekezés végül összeállt, és a bejátszások is többször megtalálták a centereket. Az első félidő végén Kovács és Német is betalált.

A második félidőben mindkét csapat rengeteg hibával játszott. Másfél negyeden keresztül mindössze egyszer talált be a magyar válogatott. De a szerbeknek sem sikerült nagy előnyt kiharcolniuk, mert a védekezésünk jól működött.

Nikola Lukics bombagóljára, gyorsan válaszolt Vigvári Vince, így ismét egy volt közte. Végül Vogel Soma kezében volt a lehetőség, de sajnos nem sikerült egyenlíteni, kapusunk közeli húzását az ellenfél hálóőre bravúrral védte.
Szombaton magyar idő szerint reggel 8 órakor Montenegróval találkozik a férfiválogatottunk.

Fotó: MTI

Címkék: Sport, vízilabda

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.